Payahnya mencari kerja

Assalam n selamat Tengah hari..huhh...mengeluh lagi bab lamanya x update blog kesayanganku ni.
Karang nak update bout pengalaman mencari kerja yang belum penah aku buat..Maklum gak lah, dah puas bercuti, rasa borink juga...Ok, nak share ngan korang pasal kemarin aku pergi training.. Last-last training yang sangat menggeramkan hatiku. Supervisor ni pula, asyik suh tenguk dea gak, actually aku x minat dgn kerja ni yang promote brg, entah barang maxix sama costumer. Maklum gak la stdy marketing tapi tdk minat dgn benda ni semua..yalah, dalam otak, nak keja dlm office gak, takk nak keja d luar2 niy. hhahahhak..memilih sangatttt...tak dapat keja baru tahu..hahahah...
Pengalaman mencari kerja yang aku rasa aku pun x yakin aku ble buat sorang-sorang..aku sebenarnya x suka jalan sorang-sorang niy, ke hulu ke hilir mencari kerja, nasib baiklah aku kuatkan gak semngat ku ni mencari kerja, yalah sampai bila aku asyik x pandai berdikari kan...D bantu kawanku yang memang dah lama menetap d Kota Kinabalu, dengan dea gak aku bercall tanya tempat itu ini..dmana aku harus pergi interview ni...
Nak bercakap psal interview pula, dah lebih 3 kali kot aku cuba p interview...orang bilang gugup juga nak interview niy, tapi berkali-kali interview rasa mCm k juga,,heee...Tapi kalu asyik interview gak, panggilan keja pun belum..sama juga...huhu~Tapi tdk pa usaha la katakan..Apapun semua sudah tertulis..Mana-mana rezekiku aku terima gak..
Kalau mahu d ckap...sabar tahap maksima sudah aku niy mencari kerja...Agak payah jugakan mencari kerja sekarang ni..Bukan macam dahulu..sekarang mahukan experiance lebih lah itulah inilah..apa-apalah yang buat sakit kepalaku..hahahha...stressss....Bhaa..ok la dulu,sekarang ni pun curi masa nak update blog..online pun d cC gak..heee...ok salam jumaat semua..Byee

2 ulasan:

Yumida Huda berkata...

TAG EIDA:

http://umikasum.blogspot.com/2013/01/giveaway-newyear-2013-jiwarosak_29.html

Yumida Huda berkata...

TAG IEDA LAGI..HEHE

http://umikasum.blogspot.com/2013/01/my-blog-giveaway.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda