Layan UpperStars

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

* * * * *


Ini kisah kemarin bila masa lunch time siap pergi jenjalan dekat OneB, hahaha, bukan nak pergi makan pun tapi cuci mata,, hak aloh boleh plak shopping satu jam jer. 

Ok, pastu singgah jap UpperStar, basah tekak dengan pineapple..then lambat balik office..then tidak kena bising pun..muahahaha

k bye





ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين

Wordless Wednesday

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Assalamualaikum

* * * * *

By fb MyGossip

ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين

Patah Hati

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

* * * * *
Broken Heart...!!!! Yaps patah hati. 6 tahun bina hubungan dan finally clash begitu sahaja. Sebab apa, sebab pun x betul sebab apa??? huhuw..anggap mcm tidak serasi jak la, dan paling senang cakap tiada jodoh.. uwarrghhh...tidak mampu sudah menangis sebab penat sangat..

Teruskan melangkah..teruskan hidup..teruskan perjuangan, teruskan move on.. Pandang kedepan, jangan ingat benda yang lalu, jangan di kenang, jangan d ungkit, jangan...jangan...jangan..jangan......J-A-N-G-A-N.....sebab kalau semua tu jadi, macam tidak rela pula kepergiannya. yaaa..saya memang cukup kuat. dan sampai suatu masa+tahap saya sendiri yang buat keputusan sedemikian.

Mengapa terjadi perpisahan..?? Y....mengapa...kenapa..sebab apa??? Dah tiada jodoh apa lagi nak d kata..nak di heboh..malu pada kawan-kawan..family..semuanya yang tahu bout us.



ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين

Duhai Hati

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

* * * * *

Dear. . .

Hati ku bagaikan di tusuk pisau yang tidak tajam.. di tusuk dalam..makin sakit..dan sakit..sakit..terasa sakit... keadaan ku sendiri yang tidak tahu kemana penghujung nya. Sedang sekarang dalam kemelut masalah dalam hubungan, tidak ku tahu kemana harus aku melangkah. Aku cuma toleh ke depan, dan tidak mahu mengungkit kisah yang lama, namun takkan semudah itu, hati sendiri tidak tahu apa yang di inginkan sebenarnya. Aku mula gelisah dan kebingungan dengan nasib yang melanda diri ku ini. Wahai diri ku, apa sebenarnya yang engkau mahukan, please jangan seksa diri ini lagi. Kebahagiaan, kepuasan, bebas, tiada kongkongan, freedom, bersuka ria, what,,,apa..apa...dan sebenarnay yang kau mahu kan. Duhai hati, jangan bagi rumit keadaan diri ini, kenapa engkau sering bagi teka-teki.??

ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين

Feel sad for no reason

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

*****

Agak sepi saja blog aku ni.. kesian dia sampai takde yang nak jejak kat sini dah.. Hooolllaaa guys.. Im back..rasa terpanggil nak menulis plak hari ni. selalunya saya buka saja blog ne, tapi tak da mode nak menaip sebarang entry, entah kenapa hari ne rasa rajin bebenor plak. heee

Kalau nak di ikutkan banyak saja nak di cerita tapi layan sangat mode malas, so blog pun jadi malas juga orang nak singgah. heeee..

Why...why..kenapa..kenapa..susah sangat nak jaga hati semua orang. huhu... beberapa hari ni rasa macam hipokrit sikit dengan housemate. ermmmm..atas sebab-sebab tertentu. Ok, itu boleh lagi di terima, yang tidak boleh di terima kalau kawan office itu juga kawan housemate. uwarghhhhhh...terasa macam seksa sangat diri ni nak menahan hipokrit. huhu


Kadang, pernah rasa macam saya ni di belah pihak yang mana. kadang kawan satu ni tempat meluah, sedangkan dia rapat plak dengan yang kawan housemate ni. Ok, terfikir macam yang aku ni x betul skit, maybe saya yang cepat terasa kot. 

Hahahaha..sekarang blog tempat untuk melepaskan bahang-bahang yang terperap di kepala otak aku ni. So, korang yang rasa menyampah tak payah nak blame saya ok..heeeee.....

#office
#sambildengarlagucorea
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين

OH ACAI

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

* * * * *


Biar Gambar berbicara...

tidak kusangka kembarmu sudah ketemuan nun jauh di sana acai. heeee...

Kembar takkk????

ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين

Maksud Fake

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

* * * * *

Hello guys...dah lunch belum ni? petang macam ni mesti rasa mengantuk jak kan bila rasa kenyang sangat. Hee.. apalagi rasa terpanggil pula nak buat entry pasal FAKE.. Entah kenapa? Maybe sebab ada orang kot pernah label saya macam ni. huhhh.. siapakah?? Tidak penting pun, sebab memang tidak penting sapa.. meski aku tahu dia sapa.. 

Tapi saya lagi memang tak suka bila cakap tapi buat kat status. What da fashion women..huhuh...syko anda memang tidak menjadi tapi membuatkan aku terfikir sejenak, why ohh main belakang.. hahahahha..nevermind..dah benda lalu. 

Ok.. apa sebenarnya Fake..!!!Search punya search, dia lebih kurang macam menipu la kan, ataupun talam dua muka. hahaha...

Maksud perkataan fake adalah / The meaning of fake is :
palsu, tipu

Perkataan berkaitan: / Related Words

duff palsu, tipu...
disinformation maklumat palsu...
deceive memperdayakan, tipu,...
denture gigi palsu, dentur...
artificial tidak asli, palsu, tiruan...
counterfeit palsu, tiruan, tiru, memalsukan, meniru...
deceptively secara palsu/tidak benar,...
diddle tipu, perdaya, dalih...

Credit blog http://aanaffin.blogspot.com/

ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين

Kita yang tidak puas

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

* * * * *

Bila mana diri ini terasa begitu di sayangi oleh orang yang dah lama kenal kita, namun kita tidak menyangka yang dia betul-betul sukakan dan sayang kita, sedang kita sibuk mencari lebih baik dan tidak menyedari kebaikannya selama ini. Yaaa.. thats me, yang still mencari dan mencari siapa yang lebih baik untuk diriku. Namun yang di depan mata selama ini itulah yang terbaik dan sudah mengenali dan terima kita apa adanya.. Dan kenapa kita tidak berasa cukup, cukup untuk semua yang kita ada, kenapa kita tidak puas dengan semua yang kita dapat. Begitulah manusia yang tidak cukup dengan yang dia dapat. Juz sharing.. 

Hasghtag#lamatidakmenulis
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين

Cerita hambur tepung

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

* * * * *
Juz looked
Kek coklat hasil daripada collection semua staff..cukup-cukup untuk beli kek..anduk ..
thnks so much kalian
Selepas pesta tepung..habis semua kena tepung seluruh badan,,
siap no escuse kau perempuan ker lelaki.. main tabur jak dorang ni,,
tak belas kesian langsung dgn befday gurl..huhu
Dah tabur tepung, kenalah take pic kan..ahhh..siap peace lagi kaauu..
Random pic..jamuan sikit
Staff perodua tengah menjamu


Tak risau nak balik lewatt ka  oii...asyik sangat makan tu

ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين

Nothing to say

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

* * * * *

Apa cerita setelah di ajak makan..huhhh..ok nak tahu sangat cerita tiada paa yang berlaku..back to basic pun tiada..hahahaha...lucu sekali di situ bila date bawa kawan...macam tak siok plak...ok setakat itu saja sambungan date..malas nak panjang sangat nanti entah apa yang aku merapuh..

Ok..BYE
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين

Befday Gurl -24-

بِسْــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

* * * * * 

Huhhhh..berhabuk sangat...Lama tak terupdate..kesian blog saya...Yeahhh..hari ini hari kelahiran saya.. Befday gurl la katakan.. Umur dah jejak 24 tahun ni kiranya nak azam apa ek?? Arrrghhh..tak nak pikir pasal kahwin..semua orang asyik tanya bila nak kahwin.. ahhh..kan kalau dah sampai jodoh kahwin lah tu...tak payah nak sibuk sangat. hoho.Thanks semuanya sahabat-sahabat dan kenalan facebook yang sudi wish my birthday. 


Cer semalam..mode tengah menunggu si dia wish kunun. Status sekarang its complicated..So,, selepas jam 12..takde satu pun orang wish dan orang yang di tunggu pun langsung takde nak wish. Punya sedih, bila bngun nampak hp,, no notification...Jam 5 lebih gitu ..tutt.tut..dapat satu message.. "Happy befday" whatttt...what..what...itu jer dia wish kat saya..huhuw..ok sambung tidur balik..

Then dalam jam 6 macam tu...dengar macam ringtone selalu di tunggu..ok..he call..so sambut dengan suara baru bangun tidur,,ala manja sikit..hihi...

Saya : Hahh kenapa?
J : Selamat Hari Jadi..semoga panjang umo..ayat cliche selalu d guna
Saya : ok tQ
J : Malam ni ada date dengan sapa2?
Saya : Tiada, hah napa?
J : Mahu makan ni malam, di mana-manalah
Saya : Ahh..apa..makan..bha..boleh jak
J: ok...
Saya : Bye

Ahahahahha...smartnya..so malam ni myb ada date kot..huhh...status dah single ni..tapi dia(ex) ajak nak jumpa...so camne korang? Rasanya kita orang nak crita apa la ni kan?? hahahahahha

Bersambung..tunggu cerita selanjutnya,,kemungkinan la jadi date o no.. hee..K Daa




ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَٰلَمِين
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda