Tangisan seorang nenek

Assalamualaikum
!*__*!


Lama tak online, dan tidak blogwalking blog. Dont worry, siapa yang tinggalkan jejak pasti aku akan singgah nanti. Cuma masa gak kena ambil siket. Kenapa lama tak update, sebabnya busy jadi baby sister ne. heee.. Sebenarnya saya nak cerita pasal benda ne. Sedang aku tadi melawat anak abangku kat Hospital LD, terdengar tangisan seorang baby yang baru sahaja lahir dalam 3 hari. Dengar-dengar dia nak di bedah, saya pun tak pasti sebab apa, rasa kesian sangat dekat baby tu. Sedang dia asyik menangis dan terus menangis, aku tanyalah sama abngku, kenapa dia tu tidak di dukung oleh ibunya, abangku kata dia kena berpuasa sebab nak dibedah. Anduk tak sanggup aku mahu dengar, bayangkan lah bila anak nak susu, tapi tidak di bagi. Sudah ibu, neneknya lagi turut diamkan baby tu. Tapi yang aku tersentuh sangat, bila masa aku nak balik aku ternampak nenek tu, duduk bersendirian di luar wad dan menangis terbayangkan cucunya..Tidak ada siapa nenek mahukan cucunya sakit.

Kita sebagai manusia dan hambaNYA memang tidak pernah lari daripada masalah. Cuma kita perlu bersabar dah redha sahaja, sebab semua itu kerjaNYA, kita jalani dan pasrah, aku turut bersedih bila terbayangkan nasib si baby tu. Semoga dia selamat menjalani pembedahan dan cepat sembuh, baby adalah anugerah terindah, yang tidak dapat dibayangkan. Setiap ibu mahukan anaknya sihat dan membesar dengan baik.

15 ulasan:

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

doa yang terbaik....

Invisible Me berkata...

Mungkin nenek tu tak mau menangis depan yg lain. Moga Allah beri kekuatan juga sembuhkan baby tu dan yg lain.

Khir Khalid berkata...

Allah pasti akan sentiasa bersama2 org2 yg bersabar.. semoga segalanya akan baik, in shaa Allah...

Asha Lya berkata...

ida dah jadi baby sitter..ok la tu blh bljr sikit2 ;)..kesian kat nenek tu msti sdih yg teramat mengenangkan cucunya

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) berkata...

Semoga baby tue cepat sembuh.. :(

Liza Licha berkata...

moga2 baby tu selamat nanti ye :) sorry lama licha tak singgah sini.. huhuhu.. bz

acik idah berkata...

Semuga dipermudahkan segala urusan orang2 yang sedang sakit, sedang menjaga orang sakit, sedang merawat orang sakit dan juga yang melihat/ziarah orang sakit... ameen

Akeyla Azmi berkata...

:(
ee sedihnya......
</3
thanks share ni kak ieda.
:)

Cik Itah@RRP berkata...

salam. kesiannya baby tu yunkk :(

Aniq Bukhary berkata...

Semoga semuanya berjalan dengan lancar.. Amin Ya Rabb..

S. Faezah berkata...

apatah lagi perasaan ibunya kan :(

Hafiza AizZawa berkata...

Siannye.. harap lepas bedah baby tu sihat kembali tanpa ada penyakit..

Pha Is berkata...

sedihnya.. baru baby, dah nk kena bedah.. harap2 segalanya selamat..

Wan Maruzen Wan Husain berkata...

Harap baby tu jugak cepat sembuh dan boleh aktif macam biasa...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

semoga baby itu cepat sembuh.. baru dapat online juga sebab laptop buat hal dekat 2 minggu tak boleh buka blog, hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda