Jom buat kelapa shake untuk berbuka

As Salam..Yeaaahhhhhh, saya dah start puasa, ari ini mahu berbuka apa erk? 
Ermm rasa macam nak minum kelapa shake buatan sendiri pula. 
Tadi my dad dah beli kelapa muda pandan lagi tau, 
katanya kalau dekat bandar satu biji kelapa harga Rm4,
s0 yang ni dea dapat Rm0.80 sebiji,
 apalagi dea beli 8 biji kelapa sekali. ahahahak, 
rezeki ramadhan la katakan.
 Jum buat kelapa shake....................

Bahan-bahannya (seorang)
1 gelas air kelapa muda3 sudu isi kelapa muda1 scoop ais krimsedikit air batu


atau bahan-bahan kaedah kedua
1 litter air kelapa muda 1 cawan isi kelapa muda1/2 cawan susu pekat atau susu segar 

(bergantung kepada kehendak anda, lebih banyak lebih berkrim)2 tin air 'ice-cream soda'ais secukupnye

Cara-cara

masukkan semua bahan tadi kedalam pengisar, 
kisarkan semua bahan hingga bahan kelihatan berbuih. kisar hingga hancur. 
Tuang ke dalam gelas.
Untuk hiasan, boleh letak satu scoop aiskrim atau serbuk kopi/koko di atas minuman yang siap terhidang

p/s Urmm... Korang pula berbuka apa ini hari? Jom share

6 ulasan:

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

tengkiu dear.
simple je rupanya =)
boleh try

Muhammad Faiz Mohamed Saaid berkata...

hooo bestnya, sedap ni

Nurulee berkata...

Sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa!

ma ❥ berkata...

Sedap buat senang gak..tapi kalau kat kl nak beli kelapa buat sendiri baik beli siap terus cost tinggi kan

Fifi Nur 'Aqilah Yusof berkata...

sedapnya, tapi dah tak leh minum.
pantang ais.
first puasa hari tu, dah langgar pantang sebab tengok coconut shake ni kat bazar..

Oshin Kecik berkata...

nak buat jugak la nnti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda