Cara memasang Page Rank di blog

Assalamualaikum
^___^

Hari ne saya nak kongsikan bagaimana caranya untuk memasang page rank di blog. Bagi sesiapa yang belum mengetahui mengenai page rank amatlah sesuai untuk korang teruskan membaca. hihi =). 

Page Rank adalah suatu alat untuk menentukan laman mana yang lebih popular dan layak untuk ditampilkan pada halaman utama mesin pencarian di  google. Semakin tinggi page rank anda, semakin popular blog anda di halaman mesin pencarian. 

Bagaimana pula caranya nak pasang di blog?? Ok mudah sahaja, terus pergi ke laman Page Rank kemudian klik menu google pagerank button :




Kemudian korang bolehlah pilih mana satu image yang korang nak display tu. Copy code image dan pastekan di HTML/Javascript. Mudah jer kan?? 








19 ulasan:

Asha Lya berkata...

owhh mcm tu baru kita taw nie

MyCherita berkata...

nice tips.. :-)

n O e s u h a i m i berkata...

thx for the tips ieda..

Affy Afiqah berkata...

terima kasih kongsi :))
kalau ika nak letak kat blog nanti boleh laa try :))

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) berkata...

thanks 4 sharing ieda.. nanti akak try yer..=D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

sangat bermanfaat tutorial pasang page rank ini.. kita pasang yang url domain lama punya.. hehe..

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

Terbaik....

Khir Khalid berkata...

Thanks sharing eda.. :)

sha my heart berkata...

Terima kasih berkongsi.

wah, best ni. Ingat nak buat
tapi blog sha ada masalah la. Sha dah tinggalkan blog setahun lebih, er dua tahun.
Kemudian, sekarang ni dah tak tau macam mana nak edit bagai. Dulu rajin jugak godek sana sini. Menjadi. Sekarang dah tak tahu pula mana function yang dulu. Blur gila.
Ingat macam nak upah orang saja betulkan balik template dan HTML blog Sha. Sape yang sudi ek?

Er, terkomen panjang pula. Sorry.

Norhasniza Khalid berkata...

mama kosong pagerank sejak domain bertukar.. hihi

Sally Samsaiman berkata...

good sharing ieda..hehehe...sally dah pasang dah last month :)

acik idah berkata...

Ooo... giteww... thanks cik huny.. :D

acik idah berkata...

Ooo... giteww... thanks cik huny.. :D

Cik Itah@RRP berkata...

nice tips yunk hehe :)

Cik Itah@RRP berkata...

nice tips yunk hehe :)

Hafiza AizZawa berkata...

thx atas info...rasa nak letak nnt dah ade rujukan...

Invisible Me berkata...

mudah ja kan :)

Percuma baucer diskaun untuk semua pembaca blog IM kat SINI

Saud Karrysta berkata...

Selamat Sore Kak Huny simak entri
Bermanfaat tentang widget pagerank
Terima kasih sudah berbagi salam sukses

Saud Karrysta berkata...

Nice share Kak Huny ijin
Coba yah salam sukses sejahtera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda