Blog hunyeda diatas carian google

Assalamualaikum

!*___*!

Happy monday semua.. Asal dengar hari isnin mesti, badan secara automatik malas nak bangun di pagi hari. ya tak? heee...Semalam saya cuba search kat google seperti "Fareeda" last-last ni yang keluar. hihi...Tak sangka pula keywords yang digunakan boleh menjadi rangking ke-3 pencarian goggle. Terima kasih pak google, sebab buatkan blogku terkenal sekejap. hihi


Korang pun boleh search dan tengok sendiri ok, Fareeda punya entry membuatkan blog hunyeda terkenal sekejap. hahahha..tak sangka pula, sepertinya aku tambah yakin yang kini aku adalah seorang blogger, yang cukup tak terkenal lagi rendah diri. ahahahhaha

Sebenarnya, semua enrty pun boleh membuatkan blog kita berada diatas carian google, cuma perlu menggunakan keywords yang memudahkan pencarian. Contohnya, kalau nak buat sesuatu tajuk entry tu, kenalah gunakan cara orang tua menaip, seperti tajuk "Masalah tidur malam". Kalau korang buat tajuk macam ne pula "Masalahku yang tidak dapat tidur malam" atau Tak dapat tidur malam, masalah yang dialami" conform-conform goggle susah nak detect blog korang sebab, tajuk payah bebenar google nak search. hihi..Sebelum ni berkongsi tentang Cara mengatasi masalah susah tidur

Itu salah satu cara yang boleh aku bagilah, tak tahu dapat membantu ataupun tidak, sebab itu dari pengalaman aku sendiri. Ok la bye.


17 ulasan:

RDZ Z berkata...

Betul tu Eda..kita pun selalu check keywords yang nak digunakan...

Aniq Bukhary berkata...

Waahhh... penangan ISO nie... :D

PakcikLie PCL berkata...

yeah..kenalah gunakan cara orang tua menaip mcm uncle ni ha.. taip perkataan penuh jangan guna kata singkatan...

Nur Madihah berkata...

wah, bukan senang nak jadi top search tu.. tahniah kak

Cik Itah@RRP berkata...

salam. dear...waa untung la..kiranya ranking blog semakin baik :)

Asha Lya berkata...

wah hebatla ida..lya tak prnah lgi cuba search..nnt maw d cuba juga la

Wan Maruzen Wan Husain berkata...

wah...tahniah..

Mohd Selim Zainal berkata...

Assalammualaikum...hunyeda,

best lah.. mesti femes kan blog nie ramai yg masuk... nice. Bagus2 wahh.. dah semakin mantap.. teruskan berblog moga berjaya k.

mselim3

Farah Waheda Wahid berkata...

inilah dia yang dikatakan penangan SEO..congrats dear...

Niesa berkata...

wahhh...mmg terbaik laa...bkn senang tu..

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata...

Makin glamour la Ieda :)

nana kimie berkata...

good job dear!tahniah:)

Maria Firdz berkata...

Tahniah.. Mmg isu hangat tu..

Ninaa Hassan berkata...

wahh tahniah akak

Tashira Sha berkata...

terkenal jap. haha congrats kak :)

Khir Khalid berkata...

Alhamdulillah tahniah eda.. semoga terus sukses.. :)

Azlan Strider berkata...

sebenarnya sy pun ada buat cerita pasal tudung fareeda nie..walaupun tak gunakan tudung fareeda sebagai title tapi not bad gak laa pageviews dia..hehehe

Regards,
-Strider-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda