Zaman kanak-kanakku

Assalamualaikum

* * * * *

Pertama kali zaman kanak-kanak ku di perkenalkan dengan nyanyian hujan rintik-rintik sehinggalah jadi sebuah muka, bercampur dengan kiraan, kononya mengajar erti mengira..ehehhe



Pernah dengar tak, lagu ne :-


Hujan rintik-rintik
Air bergelombang
emak kasih duit 
saya pergi sekolah
tiga campur tiga
saya jawap enam
cikgu tanda rait
saya boleh pulang

25 ulasan:

Kisah Si Dairy berkata...

tak pernah la dear...

Normi Nieza berkata...

haha..cik suka main nie..sampai skarang igt lagi..:)

Nasuha Puteri Nass berkata...

Assalamualaikum... Yalah....zaman knk2 dlu nasuha sllu lukis kartun mcm ni sambil nyanyi...

acik idah berkata...

Hehehe.. kita pun ader... tapi versi lain sikit laa... :D

Eda Johari berkata...

ofkos laa ingat tp lirik orang penang lain sikit kut.. hehehe.

hujan rintik2, air bergelora.
Emak kasi dui, adik pergi sekolah.
Cikgu bertanya, 3 tambah 3,
adik jawab enam, cikgu kasi rait, adik pulang sekolah...

Nyamuk Terbang berkata...

haha sllu sgt main..smpai skrg...satu lg lagu bulat kecil bulat besar yang jd teddy bear tu

Cik Itah@RRP berkata...

salam. tak penah la pulak dengar lagu tu yunk hehehe

Farah Waheda Wahid berkata...

masih jelas terpahat di ingatan...

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata...

Ada banyak versi lagu tu :)

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

Kenangan lalu yang indah...

Tashira Sha berkata...

ade erh? tak pernah dengar pulak kak . hehe

Khir Khalid berkata...

Kenangan nostalgia.. :)

nor hidayah mohd nor berkata...

pernah pernah! haha, budak sekarang xtaw lagu tu dah. esok2 ada anak, nak pratikkan lagu2 zaman kanak2 dulu. hehehe

Wan Maruzen Wan Husain berkata...

hehehe..zaman kanak-kanak

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) berkata...

hehehe..akak pn pernah buat mcm tue.. =D

Aniq Bukhary berkata...

Saya sempat jg melalui zaman nie.. hehe :)

RDZ Z berkata...

Yeaaa..kita pun pernah main eda..versi lain sikit aje..

Liniey Nor berkata...

Tinggal beberapa hari lagi sebelum GA tamat.
Jangan lepaskan peluang untuk memenangi cash RM 50, Buku cerita Ahmad Ammar, naked 2 eye shadow, 5.11 tactical belt, inai homemade, inner neck magic berdagu dan banyak lagi.

If dah join boleh terus promote link entri penyertaan bagi berpeluang memenangi top refferal.

if belum join, masih belum terlambat untuk join..Jemput join naa :)
http://www.linieynor.com/2014/03/sweet-giveaway-by-misz-nadea-liniey-nor_14.html

Niesa berkata...

dlu masa zaman sekolah bila dah bosan sll nyanyi dan conteng2 katun ni..hehehe..

Norhasniza Khalid berkata...

mama selalu nyanyikan untuk anak mama.. hihi

wanariahamiza berkata...

HAHA! Pertama kali lukis muka orang dengan lebih baik. Sebelum tu lukis orang lidi je. Buat mata, hidung, mulut. siap. Heheh.

Aku Penghibur berkata...

x pernah dengar pula

Asha Lya berkata...

mestila pernah masa zaman sklh tadika nie :)..lya menabung cne

Zara Nurhaidah berkata...

pernaa mainn ni !!! wahhh.. nostalgiaa tauu lagu ni... =')

Maria Firdz berkata...

Tgh ajar anak plak...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda