Segmen : DAILY AHMAD by NIL

 http://adindaevangelistanil.blogspot.com/2014/03/segmen-rm100-x-2-daily-ahmad-by-nil.html

DAILY AHMAD Who knows?? First time dengar nama Daily Ahmad, iaitu seorang artis baru youtube berbakat besar yang berasal dari Alor Gajah, Melaka dan seorang lecturer muda. Wah mudah sangat ni dah jadi lecturer boleh tahan untuk kejayaan beliau. 

Beliau merupakan lecturer di Kolej Technology MEA. beliau menamatkan diploma di UiTM Malaka, Diploma in Graphic Design And Digital Media dan menggenggam segulung ijazah di UiTM Shah Alam, Bachelor of Graphic Design and Digital Media (Hon) and (minor in photography). 

Bakat menyanyi yang ada pada beliau membuatkan Daily Ahmad meluaskan lagi bidang nyanyiannya di laman sosial youtube. Bukan sahaja berbakat, tetapi ada package tersendiri dengan suara beliau cool lagi gentel. heee... Salah satu lagu yang di tulis beliau sendiri ialah SI MANIS. Bila dengar jer lagu ne, siap aku bergoyang-goyang bahu dan kepala, dengan melody yang bersahaja oleh beliau, sesuai dengan peredaran industri sekarang. Kena kreative untuk sesuatu yang bisa menarik pendengar yang setia. Seperti Daily Ahmad. ^^


LIRIK : dailyahmad MELODY: dailyahmad MUSIC: asry hasan

hey si manis
wajahmu sungguh rupawan
hatiku ini rasa tak keruan
wajah mu umpama bidadari syurga..terindah
terasa inginku memilikimu

hey si manis
kau sungguh mempesonakan
wajahmu berseri bagaikan bulan
senyumanmu bisa meruntuhkan jiwa..gelora
menggodaku di setiap masa

chorus
dan kaulah si manis
berikanlah ku cintamu
kanku jaga selamanya
walau apa halangan menduga......bersama
kan ku tetap ada disisimu....selalu
kau si manis di dalam hatiku

dengarlah si manis
ku lafazkan oh cintaku
terimaku seadanya
ku berjanji akan terus setia.......selamanya
tiada dua dan juga ketiga......dirimu
kau si manis di dalam hatiku (3X)

Komen jujur berkaitan lagu SI MANIS
  • Melody ala-ala relax gitu.
  • Lyrik yang seakan-akan memuja si manis, wanita yang disukainya dalam lagu tu
  • Apalagi bila lelaki macho seperti DAILY AHMAD yang menyanyi untuk wanita, pasti cair ohhh
  • Conform si wanita perasan habis bila dengar lagu ne.
  • Suara beliau betul-betul kelakian, yang membuatkan lagu ne menjadi, hehehe
  • Lagu yang boleh jadi hits suatu hari nanti

Pesanan buat beliau
  • Semoga berjaya dan menjadi penyanyi yang di kenali ramai
  • Semoga lagu-lagu anda dapat di terima pendengar
  • Banyakkan lagi lagu-lagu yang dapat menarik pendengar dengan melody yang indah
  • Selalu menggunakan melody yang dapat mencuit hati pendengar dengan perkembangan sekarang
  • Dah ada package, tinggal tingkat lagi usaha untuk mencapai impian nak menjadi penyanyi.
  • Semoga....tercapai apa yang di inginkan 
Untuk mahu kenal lagi dengan DAILY AHMAD, boleh terus jejaki beliau di 





3 ulasan:

Khir Khalid berkata...

All the best.. :)

Liza Licha berkata...

eh.. hensem jugak.. hihi

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

all the best.. nak menabung iklan nuff tak keluar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda