Cara mudah Ping kan URl blog

Assalam
***********

Baru 2 hari tak online dah rasa rindu dengan kalian semua...Ermmm sori banyak yang tidak terlayan and tidak terblogwalking blog kalian..sebab bil brodband baru di bayar tadi..hahahaha..itu yang baru dapat online ni..Sebelum ni ada buat entry GA...siapa belum join lagi..boleh lah join sini GA bersama Hunyeda ...rugi tak join..sebab hadiah memang banyak wei...syarat pun tidak banyak..boleh tengok sendiri la kye..

Ok..forget about GA...Ermm..berbalik pada tajuk entry...macam mana nak Ping url kita dengan hanya submit link blog kita ja..Hari tu, ada ternampak blog HH tentang tuto ni. Saya just nak kongsi semula dengan korang..Mana tahu ada yang tidak follow blog beliau..kan..kan.....kan.....^^

 KOrang terus ja pergi link Ping My url ...Kemudian submit la blog korang tu. Cuma perlu tunggu habis loading untuk 1,653 website..Dengan hantar link blog, secara automatik akan terhantar banyak website. Hasilnya boleh tengok dalam 2 bulan kot.. Actualy saya tidak reti sangat pasal ping url ni...Kalau nak tahu lebih lanjut korang search sendiri kat google ya...heeeee...

P/s Jangan ketinggalan join GA Hunyeda

16 ulasan:

Asha Lya berkata...

ok t kita try buat tungu line tenet laju ;)..done join ga

Aya Zuki berkata...

fungsi ping blog ni untuk apa?

Nao Mei berkata...

macam best je nie dik....hihi...
adik ada GA...hihi....InsyaAllah cik akak try joinok...lagi pun rimas cik akak dengan BB habis limit..huhu

Cik Itah@RRP berkata...

wahh..thanks share ya dear pasal ping+ tu he he he

Nanta Jauhar berkata...

salam kawan kawan semua.... jangn lupa blogwalking ke bloggku jg ya... salam dari Indonesia.... http://duakutub.com

adrianna syaz berkata...

Kna try buat ni.. :)

Khir Khalid berkata...

Perkongsian yg baik.. t kasih.. :)

Cik Yaya berkata...

salam.. =)

tu utk apa ye..?yaya ni bukn reti sgt psl tu semua..hehe ;p

anyway, dtg singgh n folw sini..salam maal hijrah..dan salam pkenalan ^_^

Cikk Mira berkata...

nice info . Insyaallah ada masa try :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

bagus perkongsian ini..

TeTo YakSa berkata...

waaaaa... best~~ hehehe

Invisible Me berkata...

Macam menarik jaa..

ros_reeza berkata...

tak pernah try lagi.. macam menarik.

Chic Na berkata...

mudah kan tp selalu tak berapa rajin.. hehe..

Pha Is berkata...

ini lebih kepada ping ke search engine.. bukan mcm ping entry biasa2 tu.. esok dilakukan sekali sekala, spaya nnti sng search engine nk cari blog kita...

acik idah berkata...

Dah try ping dah Huny..! :D berjela-jela keluar.. hehehe.. sepatah haram tak faham...!
Nasib ada Pha Is ada terangkan skit kegunaannya... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda