Jalan-jalan makan angin

Assalam
*********

Lamanya tidak buat entry…ada yang tertanya tak kenapa blog Hunyeda tidak terupdate..mana pergi ownernya ne..hihi…asyik entry tu je..tidak berubah pun..borinklar blog dia ne..ahahahaha..ada tak yang cakap macam tu, sampai korang pun macam malas dah nak jenguk blog aku ne…sorry erk, baru-baru ne saya pergi KK…abang ipar ada konvo kat UMSKK..itu yang blog macam tidak terlayan je..owhh yaa..abang ipar kite ne orang KL kat Johor…study kat UMS, dan sampai sekarang duk Sabah sebab dah kahwin sama my sister…jadi time dia konvo sempatlah kitorang sekeluarga bawa abang punya family jalan-jalan kat Sabah ne… memang berabis la jalan sampai kaki dah naik lenguh dah.
2 Family bergabung..congrats kpd abang ipar
Time ne penat sangat berjalan sampai satu hari kitorang tak makan..makan pun cuma makanan ringan je...lewat malam baru nak makan...sedap gila makan time lapar...pasar philipine memang daebak...harga pun tak la mahal sangat, makan dah bermacam-macam jenis...ada ikan 3 rasa, udang masak burter, sotong...macam-macam lagi la..total-total harga cuma dalam Rm100 lebih je..patut lah ramai orang KL suka sangat pergi kat tempat ne..sebab memang berbaloi kalau nak makan makanan laut..murah sangat....kalau pergi Sabah tempat wajib korang kena pergi tau. 
Desa Cattle
Tempat ne cuma ada terdapat kat Kundasang je..macam Cameron Highlands tau..sejuk sangat..act, dah berkali pergi tempat ne..memandangkan nak bawa family orang KL, kenalah juga pergi sana..hihi...gambar lembu tengah makan sambil perahan susu..tempat ne pun korang kena pergi tau...terletak kat atas bukit Kundasang..time pergi kat sini, ramai sangat pelancong sebab time orang tengah konvo..ramai yang ambil peluang bawa family dorang masing-masing.


12 ulasan:

Vee Lea berkata...

Bagus2. Lain kali Vee pergi, eda kena bawa pusing 1 sabah :P Btw, baru ptg tadi tertanya mana perginya eda. Hehehee.

Huny eda berkata...

@Vee Leaok3x...hihi...pergi jalan-jalan..itu yang menghilang..

adrianna syaz berkata...

Pnh pg kundasang sekli je hunyeda..mmg sejuk..rasa mcm kat cameron..teringin nk pg lagi..thn dpn mungkin.. :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

tak pernah lagi sampai di kundasang tu.. cameron highland pun akak tak pernah sampai.. hihi.. mesti ada susu lembu segar kan..

Anne Nurain berkata...

banyak kali suda ulang alik KK-LD tp tak pernah lagi singgah sini.. selalu singgah tempat beli sayur tu jak. hehehe..

Khir Khalid berkata...

Wah best.. seronoknya.. x pernah smpi ke kundasang lagi..

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

terbaik....

Abak@Pedamba Cinta Penuh Mahabbah berkata...

Serononya..rasa nak pergi jer..hehe

Azhafizah Md Nor berkata...

congrats untuk abg awak ye.bestnye jalan jalan di sabah..banyak tempat best kat sana kan..fresh seafood pun murah!

Asha Lya berkata...

patutla dah lama tak nmpk ieda..jalan2 makan angin plak ya hihi..tahniah fmly eida

Azlan Strider berkata...

owh...patut laa lama menghilang...rupanya bergi berjalan-jalan..hahaha

Regards,
-Strider-

Hunny Kitty berkata...

bestnya kundasang! tak pegi lagi next year nak pegi nih~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda