Ciri-ciri blog yang saya suka terjah

Assalam
***************

Selamat malam semua..mesti ada yang terasa sebab jarang dah saya tidak blogwalking blog korang. Macam malas ja nak blogwalking blog kalau line internet macam kura-kura berjalan..
Macam malas jer..macam malas jer...macam malas jer...macam gedik jer..macam gedik jer..macam menyampah jer..hahahahahaha...ada yang menyampah tak...heee...

Ermm...Berbalik pada tajuk...setiap blog mesti ada ciri-ciri tersendiri yang menarik perhatian pembaca. Ada blog yang memang memberi informasi..mahupun maklumat tidak kiralah artis..politik...Tapi ada blog juga yang memang suka menceritakan perkongsian hidup..Tidak kiralah macam mana pun blog korang..itu semua blog korang sendiri..s0..up to u mahu tulis apakan..tapi berpada-pada lah. Tapi..apa yang lebih membuatkan saya tertarik untuk membaca adalah blog yang mempunyai ciri-ciri seperti
Abaikan gambar
Penggunaan tajuk - Tajuk amat penting. Sebabnya kalau tajuk korang panjang berjela-jela..bagus tak payah buat tajuk kan. 

Loading lama - Lama sangat loading..sempat lagi masak maggie satu bungkus..huhuw..memang awal-awal dah tekan tanda X.

Berat - Penggunaan widget yang terlampau banyak..takkan semua pic korang nak letak di sidebar kan..Kalu boleh amalkan penggunaan edit template..berbanding add widget..

Shoutbox - Ada juga blog yang tidak menggunakan..Tapi bagi saya..shoutbox memang penting..sebab senang nak tinggalkan jejak kat blog..Itu juga salah satu cara meningkatkan traffic rank.

End

 http://hunyieda.blogspot.com/2013/11/giveaway-nov-bersama-hunyeda.html
P/s Join GA click banner

15 ulasan:

Adam Azra berkata...

ya sangat setuju :)

AINA ZAIRULNIZAM berkata...

Meh la datang blog aina heheh :3

Niena Reen berkata...

hah setuju. kadang2 tu sidebar tu penuh segala widget. segala gambar diletaknya. memanglah suka hati owner nak letak apa tapi klu dah suka hati sgt baik private baca sorg2 kita saja kan. and tak suka masuk blog yg merata2 ada iklan sbb skrin laptop sy kecik. so nak baca entry tak boleh. geram-geram. hihi sorry kak eyda panjang lak commentnya. >.<

Busyra Bt Takiyudin berkata...

betul tu. nice entri. (:

Busyra Bt Takiyudin berkata...

betul tu. nice entri. (:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

betul tu adik.. kadang tu akak layan juga la.. hehe..

Chot berkata...

nice. bnde basic kne tau..hihi..tau tp xpraktik..blog sy le tu..hehe

wanariahamiza berkata...

ooo, macam tu.

Khir Khalid berkata...

Perkongsian yg baik tu eda.. semoga terus sukses.. :)

Nina Maslizza berkata...

owh,,macam tu.. tenkiuu

Sally Samsaiman berkata...

tolong la dtg blog sally...I'm begging you! hahaha :P

Liza Licha berkata...

setuju sgt tu dear :) lagi2 kalau ada yg verification utnk komen tu. pyh betul nk komen

Cik Itah@RRP berkata...

so true..hehe

Azira Khairudin berkata...

Maaf ganggu, jom join GA ni :) 1K Giveaway By Cik Arnab Terima kasih ^^

Aniq Bukhary berkata...

@Adam Azra Saya suka blog yg loading dia cepat.. x penat tunggu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda