Ikhlaskan mengomen entry

Assalam
***********

Kebanyakan para blogger ada yang masih mengambil remeh tentang mengomen entry...yalah, cara dia mengomen tuh macam nak tak nak je...ada yang mengomen satu perkataan je contohnya "ye kan"...amboi..entry dahlah berjela-jela tapi komen itu je. Bukannya apa, saya cuma rasa macam terketawa pula bila ada orang yang mengomen ala kadar ni..macam tak ikhlas nak mengomen..hanya harapkan balasan je kot...actualy, memang dah lama nak taip entry berkaitan mengomen ne...asyik berlegar-legar dalam otak je..tapi baru sekarang rasa macam nak muntah otak itu berfikir..hihi

Tiada kena mengena dengan entry
Pernah tak berlaku kat blog anda...komen yang tidak ada kena mengena langsung dengan entry..xox0.....ada pula yang cuma letak URL blog je..aiyaa...ada-ada je..saya cuma sarankan..tolong dan tolonglah baca entri yang ditulis tu, sebelum nak mengomen entry...kesian blogger tuh dah lah tulis entry dengan semangat siap research lagi...ada yang berjam-jam duk depan pc semata-mata nak buat entry terbaik untuk tatapan korang..tapi last-last korang komen pendek tanya "apa kabar"?? apa perasaan blogger tuh..tak pun bagilah komen yang positif dan nasihat sedikit..kalau rasa tak nak komen..tak payah...tinggal je jejak korang kat chatbox tu..

Ini tiada kena mengena dengan para pengomen blog aku..cuma teguran buat blogger di sana. Ikhlaskan lah kalau nak mengomen tuh..jangan cuma mengharapkan balasan je..bukan kah bagus kalau share pendapat masing-masing kat ruang komen...itulah makna mengomen..bukan entah apa-apa yang di komen. hehe

Keep it Peace

21 ulasan:

Sya Mimie berkata...

asslmkm.. =)
selalu juga terkena kat my blog.. kadang2 tu terfikir juga, laa, macam jauh menyimpang je komen tu..hehe

adrianna syaz berkata...

Hehe..sya komen ok kan..kekdg mcm sya..sya baca entry smpai abes..tp x tau nak komen apa jgk ni..tapi mesti jgk tnggal komen dlm 6,7 patah perkataan..dan yg pling penting..komen2 tu mmg ikhlas dari hati..tu yg pnting kan?:D

TelingaBulat berkata...

mungkin dia xde idea?atau pon mls bace sebab entry panjang berjela?..hehe entah la masing2 nye pendapat ssh nk ramalkan.ape2 pon jgn amik ati..berblogger utk suka2 dan meramaikan kenalan maya. ;)

Niena Reen berkata...

memang rasa tak patut lah klu nak mengomen tah apa2 tu. nampak sgt yang dia tak bacanya. tapi maybe org tu nak komen tapi tak tau nak cakap apa kot. hahaha.

Eda Johari berkata...

haha, betul tu... certain tu saya jumpa komen yg sama dekat belog lain dari blogger yg sama. Copy paste agaknya... deng! Hehe

msredcheesecake berkata...

ada terima komen macam tu....

ada yg tak ikhlas ada yg memang tatau nak komen apa...

Huny eda berkata...

@adrianna syaz yay..kena ikhlas kan diri..memang selalu mcm tuh kan..kadang dah habis baca tak tahu nak komen apa..

IraNur berkata...

setuju sangat.. kita macam nak rak tulis entry. ada yang balas, tp xda kena mengena. haha. sabar jela.

Asha Lya berkata...

sy komen macam mana plak eida ok tak hihi..apa2 pun yg mereka komen sy terima :)..mana2 blog yang sy sempat singgah sy komen secara ikhlas ;)

Huny eda berkata...

@Sya Mimie hehe..memang biasa terjadi

Sally Samsaiman berkata...

jauh menyimpang sbb baca tajuk entry je..hahaha

Chot berkata...

sy penah buat..eheh.tp kadang2 je kot?..bila kena kat blog sendiri rasa annoyed jgk...terus insaf..hehe

Vee Lea berkata...

Ahah. Slalu jak kena ni. Sbr je lahh :D Lagi2 yg kantoi tak baca entry. Komen tanya itu dan ini padahal dah disebut dlm entry. Wakaka..

Liza Licha berkata...

kadang-kadang tak sempat nak pikir. haha.. tapi apa pun ikhlas je licha singgah sini.. cuma bz itu yg tak tertaip pnjang2 sgt. :)

Yumida Huda berkata...

sesetengahnya mmg ada yg begitu
kita pun x tahu situasi diorg mcm mana, myb nak kejar masa, so juz komen sikit utk 'balas jejak'
myb diorg xde idea
myb entry tu pjg kot mcm yg telinga bulat kata
hmmm..x tahu jugak

Azhafizah Md Nor berkata...

terjadi di mana mana kan..yang penting ikhlas :)

Fatanah Khirizan berkata...

@adrianna syaz betul tu,kak adrianna... kadang2 baca entry sampai habis tapi masa nak komen tu tiba2 blank,tak tau nak komen apa... tapi saya tinggalkan jugak la komen,hehe... nice entry,kak eda... setuju setuju :D

Anne Nurain berkata...

anne tak ingat pulak kalau pernah dapat komen macam tu.tapi memang tak patut la bagi komen pendek2 pastu mcm tak da kaitan ja ngan entry.. kalau tak tau nak komen apa, baik xyah komen.. hehehe..

izan mama mia berkata...

mmg laa.. kekadang banyak sgt blog dok bw..nak komen jadi kacau bilau xsempat nak pikir tu jadi kekadang komen ':)' jew...apa kes...hahaha..
kekadang baca blog remaja... mak budak cam akak nie kelu langsung nak komen..hihi..
janji ikhlas panjang pendek lain cerita...
tapi kalau ada yg komen panjang mmg best laa baca....kan..hihi..

Khir Khalid berkata...

Mmg ada mcm tu.. mungkin ada juga yg baca tp x tau apa yg nk dikomen mungkin.. jadi jln terbaik cuma tinggak jejak sikit lah :D..
Komen yg paling sadis ialah bila ada entri sedih, ramai2 komen takziah tiba2 ada pulak yg komen tahniah hahaa berat mcm tu terutama klu melibatkan kematian.. wallahualam.. :D

Sabrina SA berkata...

Ada jugak Ina kena..
Dah taip pnjg2 , lepas tu, dia komen jauh bersimpang dgn entri Ina..
Yg tinggalkan entry GA pun ada..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda