Wanita dengan make up

Assalam
!*__*!


Wanita memang tidak boleh lari dengan makeup..pergi kemana ja mesti bermakeup..makeup..makeup dan makeup...Makeup boleh menutup keyakinan sebenar wanita.. Tapi bagi saya sendiri kepada wanita di luar sana, kalau rasa nak bermakeup tu, janganlah ter'over sampai nampak warna pelangi kat muka tu. Jangan make up tebal sangat. Sebab lelaki memang tak suka tengok wanita yang bermake tebal ne. 

Memang kenyataannya kalau kita bermake up terasa ada keyakinan pada diri. Rasa macam cantik je kalau bermakeup kan, dan tidak rasa rendah diri dengan orang lain. Bermakeup boleh, takde orang nak larang, tapi berpadah-padah lah ya..


Nak jaga penampilan diri memang penting. Saya sendiri pun rasa segan nak berjalan kalau tak tempek makeup. Tapi kalau nak pergi berjalan saya cuma guna eyeliner+cillak+bedak sedikit.. cuma tu ja..simplekan. Taklah tebal sangat sampai tak nampak biji mata kena make up. hahahha..ada orang tuh dah lah kulit hitam tapi muka putih sangat sebab terlebih bedak..bukan kah itu akan jadi kutukan lelaki nanti.."tebal siot make up gurl tu" huhuww..rasa malu lagi adalah...

Kan lebih cantik, kalau tak payah makeup langsung..natural beauty la katakan..hihi...Lebih cantik dan kurang berbelanja..dan paling utama terserlah kecantikan sebenar seorang wanita.



13 ulasan:

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

cantik

nurul hidayah berkata...

Sis cukup takut tengok pompuan muka warna-warni . wah ! meriah gitu , merah , pink , purple , oren , hijau ,kuning , brown , warna emas pun ada . Ada tu hat pakai bulu mata panjang-2 , Lebat-2 .. Kaya betuL . Maybe boleh bg job jadi mak andam . hehehe . Ada bakat

Liza Licha berkata...

nak cantik kena rajin :)
singgh menabung tabung eda

Asha Lya berkata...

pakai bedak ngan foundation ja hihi..dah terbiasa mcm tu :)

acik idah berkata...

Bagi idah makeup tak penting sangat.. yang lebih penting adalah skincare...

Makeup utk jangka pendek.. skincare utk long term.. kan..kan..kan..

Kisah Si Dairy berkata...

janji kemas dan tak selekeh kan...

Hafiza AizZawa berkata...

make up tebal pun tak cantik sgt.. kne kan foundation. bedah skit.. lipstik.. dah comel..

Sha Purple berkata...

me too suka mekap jenis simple. kat mata tempek eyeliner ja bila keluar. mekap tebal2 bila ada shoot je. hehe. tp kdg2 ikut mood jugak kalau rajin mekap lah pakai eyeshadow. mcm time raya ka. ikut majlis. hihi. kdg2 tgk org mekap tebal sgt melampau2. natural is beauty. tp sha suka tgk kwn2 yg pndai mekap. wahh shantek.

adrianna syaz berkata...

Sya pun suka simple2 je..pakai bdak,celak dgn gincu sikit.hehe

Khir Khalid berkata...

Touch up sikit2 je dah comel.. :)

Sally Samsaiman berkata...

less is more :)

eRzA berkata...

teringin nk kulit gebu mulus gitu masa zaman mude dulu kala...ahahhah..

Pha Is berkata...

saya x paham sebenarnya bila tengok seorang perempuan yg cantik make up sampai nmpak kurang cantik.. tapi tu mungkin pada pandangan saya je la.. heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda