Sebab mengapa lelaki suka wanita tanpa make up

Assalam
!*___*!

Mungkin ramai lelaki yang suka tengok wanita bermake up..dan ada juga lelaki yang lebih suka wanita tanpa make up sebenarnya..Tapi itu semua dari pandangan setiap lelaki itu sendiri..Disini saya senaraikan sebab-sebab mengapa lelaki lebih suka wanita tanpa make up..
Gambar hiasan

Suka Wanita Yang Yakin

Ada yang berani nak keluar tanpa makeup. Wanita yang berani dan berasa yakin itu lah yang mneggambarkan keseksiannya. Bukan mudah untuk seseorang wanita untuk meninggalkan alat solek mereka tanpa keyakinan yang tinggi. Betul tak?

Tidak Suka Wanita Obses

Lelaki sukakan wanita yang cantik tetapi tidak suka dengan wanita yang terlalu obses dengan kecantikan. Walaupun mahu ke pasar, anda sudah mengenakan solekan yang tebal seperti mahu ke majlis makan malam!  Kang ikan-ikan tu pun lari bila tengok make up tebal korang tu. hehe..Amboi kak Kiah, "kemain lagi tebal makeup tu woi, hang nak p pasar je tuh" hahahhaa, 

Suka Melihat Anda Ketika Bangun Tidur

Natural beauty lah katakan..bangun-bangun je dari tidur nampak keseksiannya kat situ..hehee.. Apa yang pasti, kita memang langsung tak pakai makeup dan lelaki menganggap rupa paras wanita yang baru bangun tidur itu sangat seksi. Lainlah kalau ada yang tidur guna makeup..xox0...itu memang kecantikan daripada make up je..ahaha

Lelaki Tidak Suka Menunggu

Setiap kali anda ada temu janji dengannya, pasti si dia harus menunggu anda di dalam kereta kerana anda mengambil masa terlalu lama untuk bersiap. Lelaki sememangnya tidak suka menunggu, jadi dia lebih suka anda tanpa mengenakan apa-apa solekan untuk menjimatkan masanya. 


9 ulasan:

Muhammad Khairuddin Lim berkata...

keasliannya.

Irfan Iraz berkata...

natural beauty ttp terbaek..bw
http://belogbudakmuslim.blogspot.com/

Khir Khalid berkata...

Ada betulnya juga tu.. suka yg simple2 je.. :D :D

Nao Mei berkata...

rasa memang betol lah dik..hihi...
cik akak turun kerja dengan dinner ofis je pakai make up..itupun bedak je..hihi

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

sebab yang terakhir tu ada benarnya.. wanita kalau bersiap mesti ambil masa.. termasuk la akak.. hehe..

Aefa Aerisya berkata...

eheeh.. aefa mmg xpakai mekap.. kulit sensitif. -.-''

Aboy van hogel berkata...

Inner beauty tetap menjadi pujaan.. bw jomtopi.blogspot.com

Nur Azwa Edora berkata...

hehehe , banyak kawan2 lelaki sy lebih suka kepada natural beauty .. tngok pada taste2 seseorang lelaki tu la...semua orang taste kan lain2.. heee ;D tapi pape pun , NATURAL BEAUTY IS TRUE WINNER k! huhu :D

Pha Is berkata...

tidak suka wanita make up berlebihan.. nk yg natural beauty..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda