Bila ketagihan Internet

Assalam

*************
Hari ini langsung tidak buka blog. Sebab sibuk membantu family membuat buras makanan bugis dari pagi sampailah waktu petang...Tired sangat, sampai semua pinggang dah rasa lenguh. Tidak larat nak berjalan...apalagi singgah kat blog kamu orang. Sedihnya tenguk blog hari ini, tidak da yang lawat sebab tidak terupdate pun entry. Di tambah lagi dengan mahu demam. Tapi dah rasa ok sikit, sebab dah telan penadol. heee..Tu yang rajin mengupdate blog  malam.

Ok..sekarang nak share pasal ketagihan internet. Mesti ramai yang ketagih dengan internet kan?
Kata je internet...fuh...sekarang memang dunia kemodenan..internet segala-galanya. semuanya hanya di hujung jari je. Yalah apabila sudah ketagihan internet kadang kala tidur pun tidak cukup, kadang tuh tidur hanya berapa jam je. Kalau nak tahu, tubuh kita akan berasa lenguh ketika bangun pagi. Mata juga terasa berat, apalagi dengan kepala. Sejak akhir ini, tidur saya memang tidak teratur, sebab ketagih sangat dengan internet. Sampai berjam-jam depan scrin. Mata siap tidak berkelip. heee..entah apa je yang di tengok di internet ni. 
Siapa pernah rasa apabila bangun je, terus berdepan dengan laptop untuk beberapa ketika, mengantuk dan lenguh-lenguh hilang secara tiba-tiba. Betul tak? hahahhaak...gelak sinis untuk diri sendiri yang pernah alami keadaan sebegitu. Ok..sedikit tanda-tanda bahawa korang kini sudah ketagih internet. Jeng..jeng..jeng mari kita lihat siapa yang memang ketagihan internet tu yaaa...

Semua urusan harian tertangguh. Dari gelasnya dan pinggan yang diguna untuk santapan sambil online belum dibasuh tersusun rapi di samping meja laptop. Rasenya bila nak pergi basuh. Esok...tulat....kah tunggu emak bising. hihi
Kebanyakan kita asyik terima sesiapa sahaja dalam akaun Twitter, Facebook, MySpace, Histagram, dan sama dengannya. Mesti feelling bangga kalau followers mencecah sampai berapa K di akaun Twitter kita Padahal seorang pun kita tak kenal! hehe...

 P/s Jangan sampai lalai dengan dunia kemodenan yang hanya singgahan. Benda wajib mesti di dahulukan barulah korang layan internet sampai gila.hihi

4 ulasan:

Khir Khalid berkata...

Wah sedaplah makan buras ye.. salam Aidil Adha, semoga ceria sentiasa :)

nur faizuddin berkata...

nice entri :) sama laaa.. bila da ketagih internet, makan minum semua sikit terabai kalau saya... singgah sini k .. if can follow sekali : http://botak-gambus.blogspot.com/2013/10/tips-dapatkan-followers-yang-ramai.html

Farah Waheda Wahid berkata...

ketagihan internet? mungkin akak salah seorang darinya...he he he...

Asha Lya berkata...

salam..bestnya bikin buras.suda lama tak makan nie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda