Kelebihan dalam berblogging

Assalam
**********
Tengah busy layan sponsor untuk GA akan datang.. Rasa-rasanya ada tak yang join GA aku kalau aku buat. Tak pelah wait n see owkey...Berbloging...dunia blog semakin ramai yang meminati. 
Antara kelebihan dalam dunia berbloging 

1.Ramai kenalan.
Kita bukan sahaja dapat menanbah kenalan melalui berbloging tapi dapat mengeratkan lagi silahturahim..Yalah..tengok ja lah..saya dari sabah pun dapat tambah kenalan dari lain negeri. Duk umah ja..kita sudah dapat kenalan melalui berbloging...

2.Dapat tips percuma.
Bukan itu saja...malah kita dapat tambah tips lagi tuh wehh..Kalau dulu jaranglah tahu tentang semua niy..nak buat belajar tuto pun tak reti..Tapi sekarang..senang ja dapat tips percuma dengan berblogging. Kan ramai kenalan yang mahir dengan tuto.hihi

3.Berkongsi pendapat dan pandangan
Dengan bloging kita dapat berkongsi serta mengutarakan pendapat-pendapat kita kepada pembaca. Bukan senang kita nak perah otak untuk menulis. Tapi dengan minat nak berbloging.. kita senang ja dapat idea untuk berkongsi pendapat kita sama orang lain. Pandangan kita juga boleh di praktikkan dengan berbloging..kot-kot ada yang terima pandangan baik kita..

4.Mengisi masa lapang.
Bagi aku la secara personal..dunia berbloging ni memang dapat mengisi masa lapang..Yalah..daripada duk lepak kat luar sana..baik duk umah layan blog..hihi...dapat tambah ilmu pengetahuan serba sedikit mengenai blog. ya tak....^^

p/s Jangan salah guna blog sudah...yalah share benda-benda yang tidak sepatutnya

p/s * Tidak lama lagi GA saya akan bermula..hope u alls support me

16 ulasan:

Asha Lya berkata...

haah betul lah..tak perlu nak hu ha kat luar kan.berblog ja pun kita udah dapat kenalan ramai..saya ada hantar detail kat fb ieda.nak sponser hadiah

Sabrina SA berkata...

wahh nice sharing :D

Liza Licha berkata...

betul tu dear .. setuju sgt :)

misz sheyla berkata...

GA APE NAK WAT??NK SPONSOR BOLEH AJE..HUHUHU

NURSHAKIRA ABDUL HALIM berkata...

Apa yang Ieda listkan semua tu betul, yang penting pendek kata berblog ni bg kesan positif kalau kita pandai manage :)

amanina nasuha berkata...

betul jugak..nice banner..hahaha..nak sponsor

Mizz Aiza (Dunia Kecil) berkata...

betul tu adik.. banyak kelebihan blogging.. adik nak buat GA nanti ya? insya-Allah akak support saja jika syaratnya mudah.. hehe..

Yumida Huda berkata...

betul kan ieda
dgn berblog byk faedahnya
beznye x sabar nak join ga nnti
hope sponsor pun blh join..hikhik..baru meriah

Azlan Strider berkata...

salam..

saya sekong semua statement anda diatas..disamping tu sy nak tambah skit..blogging juga membuatkan ilmu kita tentang dunia internet ini akan bertambah.hehe

p/s: follow sini

Regards,
-Strider-

pha is berkata...

yup. banyak kelebihan berbloging..
good luck untuk GA yg akan datang..
n salam jumaat...

Aniq Bukhary berkata...

Tambahan sikit, dapat meluaskan ilmu pengetahuan dan up to date isu semala lebih dari org lain...

hainom OKje berkata...

Betul tu Huny....byk kelebihannya ...keburukan pun ada gak.....kerja runah jadi delay hehe

Wirda Amir berkata...

GA kali yg keberapa ieda?moga sukses ye....

Aku Penghibur berkata...

berblog banyak faedah jika kita bawa ke arah kebaikan ,ada negative juga kalau kita tak betulkan niat

Cik Itah@RRP berkata...

betul kata acik a.k.a aku penghibur tu hehe sokong..
nice sharing dear :)

Khir Khalid berkata...

Mmg betul eda.. setuju sgt2.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua catatan di atas daripada Hunyeda